Вашето меню

Кухни по поръчка

Продукти

Търсене в сайта

Уреди за вграждане

Други сайтове

Мебели Стара Загора

Контакт

Тел.: 0893358866
Мобилен: 0879465072
E-mail: perfektmebel.sofia@gmail.com

6 съвета за използване на ергономичен стол

Дизайнът на стола обединява неговото предназначение, ергономичност (колко удобен е той за обитателя си), също и функционални изисквания като размер, обем, гъвкавост, тегло, трайност, устойчивост на замърсяване и визия.

Ако го имаме, ще се радваме на физически комфорт и правилна стойка, независимо колко време прекарваме в офиса. Все пак само притежаването на ергономичен офис стол не е достатъчно. Необходимо е също така той да се приспособи към индивидуалните пропорции на тялото. Преди да изберете офис стол, трябва да установите каква е желаната височина в зависимост от своето бюро или работно място. Това решение зависи преди всичко от типа работа и от това дали използващият стола не е необичайно висок. Височината на работното място също така определя възможните позиции на стола. След като веднъж мястото ви в офиса бъде определено, обърнете внимание на следните основни правила за работа:

  1. Първо, седнете удобно на вашия стол, колкото може по-близко до бюрото, така че горната част на ръцете да са успоредни на гръбначния ви стълб. Поставете ръцете си върху работното място. Ако лактите ви не са под ъгъл 90 градуса, регулирайте стола си.
  2. Проверете дали лесно можете да мушнете пръстите си под вътрешната страна на коленете над предната част на седалката. Ако има повече от един пръст разстояние между бедрата и стола, трябва да повдигнете стола и бюрото си.
  3. Ако ви е трудно да промушите стиснат юмрук между задната част на прасеца и предната част на седалката, това означава, че столът е неудобен. Тогава може да преместите облегалката напред, да подкрепите гърба си с възглавничка или да смените стола с друг.
  4. Докато седите, тялото ви трябва да е прилепено до облегалката без това да става с някакво усилие от ваша страна. Не бива да се свличате или прегърбвате седейки.
  5. Погледнете напред докато седите удобно и затворете очите си. След това бавно ги отворете. Погледът ви би трябвало да е насочен в центъра на вашия екран. Ако нивото на екрана е по-ниско или по-високо, трябва да го регулирате, за да облекчите напрежението във врата.
  6. Подлакътниците са необохима част от вашия стол. Ако ги използвате, ще облекчите напрежението в областта на раменете и врата. Те няма да ви позволят да се прегърбите докато седите.

източник:www.ofisstolove.bg

Продукти

Предлагани продукти към 6 съвета за използване на ергономичен стол